Trollywood

Un proiect din categoria Writing & publishing, initiat de Andrei Ruse

  • 11 Sep 2017

   130% obiectiv atins!

   Încă o dată îți mulțumim pentru implicarea ta în proiectul Trollywood! Cu suportul tău am ajuns la 130% din obiectiv și peste 150 de exemplare din carte precomandate, ceea ce este deja o bază solidă atât pentru publicarea titlului, dar mai ales pentru promovarea lui ulterioară.

   În cele trei săptămâni rămase din campanie, ne dorim să spargem toate recordurile și să adunăm câți mai mulți susținători, astfel ca prin Trollywood să demonstrăm că și la noi se poate face cu adevărat promovare de carte, atâta timp cât există implicarea cititorilor.

   Ți-am pregătit și un interviu cu Lorena, despre ce înseamnă cei 10 ani de blogging care au dus la nașterea acestui proiect de carte:

   Hyperliteratura.ro/interviu-Lorena-Lupu-Trollywood 


   Echipa Hyperliteratura


  • 28 Aug 2017

   73% obiectiv atins!

   Îți mulțumim mult pentru suportul acordat! Am ajuns cu ajutorul tău la 73% din obiectiv, în nicio săptămână de la începerea precomenzilor, ceea ce ne-a bucurat enorm.

   Nu uita să spui și altora despre campania noastră de crowdfunding, astfel încât să afle despre Trollywood cât mai mulți cititori! :)

   Am pregătit și un material special despre cum va fi cartea:

   Hyperliteratura.ro/trollywood-te-va-face-sa-razi-cu-lacrimi 


   Echipa Hyperliteratura

  Despre proiect

  Împreună ne dorim să dăm viață cărții „Trollywood”, de Lorena Lupu.


  Cine este Lorena Lupu

  Foto (c) Bogdan Panait

  Lorena Lupu este o scriitoare și o actriță controversată, dar și una dintre cele mai citite bloggerițe din țară. Este, după cum spune CV-ul ei, „autorul hipster prin excelenţă şi o drag queen în negare”.

  A scris şi tradus pentru o mulţime de reviste, majoritatea defuncte (Maxim, Playboy, Tabu, Flacăra, Readers' Digest) şi în timpul acela a acceptat giguri actoriceşti mai mici şi mai mari, culminând cu monodrama „Povestiri din Miserupia”, cu care a colindat ţara în lung şi-n lat.

  A scris cărţile „Rondo Capriccioso”, „Bătăuşu' de câmpi”, „Hyde Park” şi „Dona Juana”. După ce presa tipărită a murit tragic în braţele internetului, salvând milioane de copaci fericiţi de la pieire, Lorena Lupu s-a retras pe vastu-i imperiu online „Trollywood” (LorenaLupu.com), de unde „ejaculează tandreţe şi venin peste omenire, în jeturi alternative”.  Despre Trollywood


  Proiectul editorial „Trollywood” (care ar putea avea ca subtitlu sintagma „best of”) adună cele mai dezbătute și incitante „articole” publicate de-a lungul timpului pe blogul ei – blog care împlinește în septembrie nu mai puțin de 10 ani!

  Fie că sunt sketch-uri, întâmplări de-a drepturi cretine cu oameni și mai cretini, „memorii” care te poartă cu autostopul de la Sfântu Gheorghe la București și viceversa, din crâșme dubioase pe străzi de negăsit nici cu GPS-ul sau pe scene importante unde au loc lucruri total neimportante, Lorena reușește să surprindă prostia și ipocrizia umană în formele ei pure și să te facă, dincolo de porțiile sănătoase de râs, să militezi pentru chestii despre care nici nu ai fi crezut c-o să-ți pese.

  Cu atitudinea ei de troll („un provocator fără cauză / cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei . Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți” - Mama nostră, Wikipedia), Lorena te poartă prin toate domeniile și subiectele care te-au enervat vreodată și te va enerva probabil și mai tare. În același timp, Trollywood nu este o carte numai de atitudine, de „mișto”, continuă satiră, umor și senzualitate, dar te surprinde cu o sinceritate atât de înduioşătoare, încât aproape că ai crede că Lorena are şi ea un suflet.  De ce crowdfunding și Editura Hyperliteratura

  Hyperliteratura.ro este una dintre cele mai citite reviste online de cultură din țară, iar la 5 ani de la înființare, am hotărât să deschidem și Editura Hyperliteratura, din nevoia unui proiect care să acorde mai mult respect scriitorilor autohtoni. Pe lângă beneficii financiare mult mai mari față de cele oferite de editurile „clasice”, ne concentrăm atenția foarte mult și spre promovarea cărților publicate, investind în online și organizând turnee de lansări și lecturi în țară pentru autorii noștri.

  Am ales de la început metoda de finanțare prin crowdfunding deoarece aceasta ni s-a părut cea mai onestă cale de a duce la capăt un proiect de carte, adresându-ne în primul rând publicului, care este cel mai în măsură să ne spună că își dorește sau nu un titlu, și dorind totodată să responsabilizăm cititorii și să-i aducem prin contribuția lor în echipa noastră.

  Din 2016 și până acum am demarat mai multe campanii de crowdfunding pentru cărți, finalizate cu succes, printre ele amintind titlurile „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, romanul „Casa din Strada Sirenelor”, de Octavian Soviany, sau cărțile de publicistică „Baricadele”, de Andrei Crăciun.

  Poți afla mai multe despre Editura Hyperliteratura aici: Hyperliteratura.ro/Editura    De ce este important să contribui

  Suma obținută din această campanie de crowdfunding va fi folosită pentru costurile de redactare și tipărire ale proiectului „Trollywood”, totodată un procent însemnat urmând să fie alocat viitoarei promovări a cărții. Astfel, și precomenzile care se vor aduna peste suma propusă de noi își vor găsi utilitatea în descoperirea titlului de către cât mai mulți cititori.

  Alegând să susții acest proiect, implicându-te și precomandând „Trollywood”, de Lorena Lupu, nu doar că vei contribui direct la apariția cărții și vei fi printre primii care o vor primi (cu autograf personalizat, cu numele tău trecut pe pagina dedicată susținătorilor cărții, și cu transport gratuit), dar vei da șansa unui scriitor român să își ducă mai departe un proiect de carte și să-l promoveze cum trebuie, într-o lume editorială tot mai dezechilibrată, în care rolul cititorilor este esențial. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.


  Notă: Recompensele vor fi distribuite susținătorilor într-un interval de 30 - 45 de zile de la încheirea campaniei de crowdfunding.  Notă: Livrarea în afara României

  Pentru livrările în afara României, va trebui achitat prețul transportului separat, acesta nefiind inclus în recompensele oferite de noi. Și pentru că nu există un preț fix al curierului, acesta fiind diferit de la țară la țară, vom stabili detaliile transportului după încheierea campaniei de crowdfunding (după 2 octombrie) prin e-mail. Echipa Hyperliteratura vă va contacta atunci să vă ceară adresa de livrare, iar atunci când ne-o veți oferi, vom cere și tarifele curierului pentru țara respectivă și vă vom anunța suma de plătit pentru ca Trollywood să ajungă la dumneavoastră.  * Clipul video a fost realizat de Lucian Năstase și a fost filmat în localul Hype din Centru Vechi.

  Loading
  X