Sindromul Irukandji

Un proiect din categoria Writing & publishing, initiat de Andrei Ruse

  • 06 Sep 2017

   Obiectiv neatins

   Vă mulțumim pentru susținerea proiectului „Sindromul Irukandji”, de Leonard Ancuța. Din păcate, suma necesară publicării cărții nu a fost atinsă prin campania noastră de crowdfunding, astfel că titlul nu va fi publicat.

   Legat de donația dumneavoastră, veți primi în această săptămână un e-mail din partea noastră, în care vă vom întreba dacă doriți returnarea sumei donate, sau dacă doriți ca suma investită să rămână la Editura Hyperliteratura pentru susținerea altor proiecte, și să primiți în schimbul ei alte cărți apărute la noi.

   Mulțumim mult,

   Echipa Hyperliteratura

  Despre proiect

  Cine este Leonard Ancuța

  Leonard Ancuța este unul dintre cei mai prolifici autori români din ultimii ani. Absolvent al Facultății de Filosofie (Universitatea București), poet și prozator, el s-a remarcat în scris prin stilul său brut, tăios, în care strada, viața de noapte, viciile, rock-ul sau dragostea au devenit principalele sale teme abordate, prin care a cucerit un public aparte.

  A debutat în 2009 cu romanul „Control”, continuând apoi cu „!nfernul” și „Sunt un curv”. În 2011 debutează și în poezie cu volumul „Iubirea este amintirea unui viol”, urmate de „Cântece pentru Jusa”, „69 de poeme de dragoste (extrase din atlasul unei lumi dificile)” – aflat la ediția a III-a și ca audiobook -, „Mega Sutra”, iar apoi proiectele de proză „Join’t” și „Pierdera definitivă a lucidității”.


  Despre romanul „Sindromul Irukandji”

  Irukandji este o meduză de dimensiuni mici, a cărei otravă este una dintre cele mai puternice întâlnite la celenterate. Odată ajunsă în corpul uman, această otravă provoacă sindromul Irukandji, numit și sindromul morții iminente. Asta se întâmplă pentru că cea mai mare parte dintre cei înțepați ajung să se sinucidă din cauza stărilor chinuitoare prin care trec. Nu de puțini ori, chiar și sub observație medicală, pacienții ajung să se roage de doctori să-i omoare, pentru a le curma suferința.

  Romanul „Sindromul Irukandji” vă va purta într-o călătorie literară specială, într-o poveste de dragoste unică, în care doi îndrăgostiți se aleargă prin literatura universală, prin cinematografie, se joacă cu realitatea, o alterează, o transformă într-o iubire memorabilă, o iubire care asemenea oricărui zbor, se termină pe pământ. O iubire care te face atât de fericit și de nefericit în același timp, o iubire în care meduza Irukandji stă la pândă, gata să atace dacă te-ai aventurat prea departe.

  „Sindromul Irukandji” este un thriller antrenant, romantic, filosofic și fantastic, o carte care provoacă și seduce prin ușurința cu care te transportă în lumi imaginare, în realități alternative, în imperiul fanteziei și al atingerii fericirii, o carte la fel de „periculoasă” ca meduza care i-a inspirat titlul.


  De ce prin crowdfunding și de ce Editura Hyperliteratura

  Editura Hyperliteratura s-a născut din nevoia unui proiect care să acorde mai mult respect scriitorilor autohtoni. Pe lângă beneficii financiare mult mai mari față de cele oferite de editurile „clasice”, ne concentrăm atenția foarte mult și spre promovarea cărților publicate. 

  Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un proiect de carte, adresându-ne în primul rând publicului, care este cel mai în măsură să ne spună că își dorește sau nu un titlu.

  Până acum am demarat trei proiecte de crowdfunding, care s-au încheiat cu succes, pentru „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, pentru romanul „Casa din Strada Sirenelor”, de Octavian Soviany, și pentru cărțile de publicistică „Baricadele”, alături de volumul „Toată poezia lumii”, de Andrei Crăciun.

  Poți afla mai multe despre Editura Hyperliteratura aici: Hyperliteratura.ro/Editura 


  De ce este important să contribui

  Suma obținută din această campanie de crowdfunding va fi folosită pentru costurile de redactare și tipărire ale romanului „Sindromul Irukandji”, totodată un procent însemnat urmând să fie alocat viitoarei promovări a cărții. Astfel, orice precomandă care va depăși suma propusă de noi își va găsi utilitatea în descoperirea romanului de către cât mai mulți cititori.

  Alegând să susții acest proiect, implicându-te și precomandând „Sindromul Irukandji”, de Leonard Ancuța, nu doar că vei contribui direct la apariția cărții, dar vei da șansa unui tânăr scriitor român să își ducă mai departe acest proiect și să-l promoveze cum trebuie, într-o lume editorială tot mai dezechilibrată, în care rolul cititorilor este esențial. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.


  Notă: Recompensele vor fi distribuite susținătorilor într-un interval de 30 - 45 de zile de la încheirea campaniei de crowdfunding.

  Loading
  X