Istoria Rockului românesc (2): Rock în timpuri noi

Un proiect din categoria Writing & publishing, initiat de Andrei Ruse

  • 12 Mar 2018

   De săptămâna viitoare vin cărțile!

   Ne cerem scuze pentru cei care au donat și precomandat volumul „Rock în timpuri noi”, de Nelu Stratone că am întârziat atât de mult cu trimiterea cărților și a celorlalte recompense. De obicei, nu durează mai mult de o lună de zile de la încheierea unei campanii și livrarea produselor, însă în cazul de față am întâmpinat câteva probleme pe care nu le-am putut prevedea din timp: 1) manuscrisul a fost primit la editură foarte târziu (abia la începutul lui ianuarie), ceea ce a făcut ca titlul nostru să iasă din tipar abia pe 20 februarie; 2) răspunsurile susținătorilor să vină destul de târziu privind mărimirile tricourilor, astfel că a mai trebuit să așteptăm aproximativ două săptămâni pentru a da comanda lor. Dacă le-am fi făcut individual, ne-ar fi costat din păcate aproape dublu.

   Peste toate acestea, Nelu Stratone s-a îmbolnăvit foarte grav (pneumonie) în această perioadă și abia vinerea aceasta ne vom putea întâlni cu el pentru a semna cărțile susținătorilor. Tot atunci vom face și pachetele și vom trimite coletele, cu speranța că nu vor întârzia să ajungă la voi mai târziu de mijlocul săptămânii viitoare. Mai mult, pentru această întârziere, vom oferi fiecărui susținător o carte surpriză în plus, legată foarte mult de cea pe care ați precomandat-o, pentru răbdarea avută.

   Încă o dată scuze pentru această întârziere, mai lungă decât ne-am fi așteptat, și mulțumim pentru răbdare și precomandă! Pe viitor, vom lua în calcul astfel de probleme, ca să nu se mai repete situații neplăcute și vom renunța la a mai oferi produse presonalizate, căci durează prea mult să le producem.

   Echipa Hyperliteratura.ro

  • 29 Noi 2017

   Vă mulțumim! Campania s-a încheiat și am reușit să atingem 135% din obiectiv


   Rock în timpuri noi devine al 5-lea proiect editorial care ia naștere prin susținerea publicului la Editura Hyperliteratura (după primul volum, Rock sub seceră și ciocan , care a reprezentat și primul nostru proiect de crowdfunding, romanul Casa din Strada Sirenelor, de Octavian Soviany, seria de publicistică Baricadele, de Andrei Crăciun, și colecția de texte de blog Trollywood, a Lorenei Lupu).

   Totodată, campania pentru Rock în timpuri noi reprezintă nu doar un record pentru Editura Hyperliteratura, ci este în acest moment una dintre cele mai de succes campanii din țară, ca fonduri strânse pentru o carte, susținută 100% de publicul ei.

   Volumul Rock în timpuri noi va fi publicat în ianuarie 2018, iar voi, cei care ați precomandat cartea și ne-ați ajutat enorm în această campanie, veți fi primii cititori, și vă mulțumim încă o dată enorm! 

   Alte detalii aici, pe Hyperliteratura.ro .

  • 10 Noi 2017

   Ne-am atins obiectivul!

   Împreună am reușit să ne îndeplinim obiectivul pentru a 5-a campanie de crowdfunding pentru o carte demarată de editura Hyperliteratura, iar pentru asta vă mulțumim încă o dată enorm! :)


   Suntem la 105% din obiectiv, 90 de susținători și aproape 100 de precomenzi și mai avem 18 zile de campanie, așa că nu ezitați să spuneți și altora despre această carte și despre faptul că o pot precomanda. Toate fondurile care se vor aduna peste suma cerută de noi, vor fi investite în promovarea ulterioară a cărții, mai ales în evenimente în cât mai multe orașe din țară.


   V-am pregătit și un material special, cu câteva fragmente inedite din „Rock în timpuri noi”, pe care le puteți citi în revista VICE: 

   Vice.com/Primele-concerte-rock-din-romania-in-anii-90 


   Vă mulțumim pentru susținere!

   Nelu Stratone și echipa Hyperliteratura

  • 04 Noi 2017

   85% din obiectiv atins!

   Am ajuns cu ajutorul vostru la 85% din target și mai avem 24 de zile din campania de crowdfunding să strângem suma necesară publicării noului volum din Istoria ROCKului românesc! :) Vă mulțumim încă o dată enorm pentru implicare și susținere!

   V-am pregătit pe Hyperliteratura.ro un material amplu despre Dan Andrei Aldea, unul dintre eroii primului volum, „Rock sub seceră și ciocan”, și totodată unul dintre susținătorii proiectului nostru:

   Hyperliteratura.ro/Dan-Andrei-Aldea-Sfinx 

   De altfel, puteți citit și un nou interviu cu Nelu Stratone, despre întreg proiectul, dar mai ales despre ce puteți găsi în noul volum, pe Clujul Cultural:

   Clujulcultural.ro/interviu-cu-Nelu-Stratone 

   Mulțumim încă o dată,

   Echipa Hyperliteratura


  • 31 Oct 2017

   50% din obiectiv atins!

   Dragi cititori, 

   Vă mulțumim enorm pentru susținerea și încrederea acordate proiectului nostru, „Istoria ROCKului românesc”. Am depășit, iată, 50% din targetul propus, și mai avem 28 de zile de precomenzi pentru a ne duce la bun sfârșit campania și a putea publica volum al II-lea, „Rock în timpuri noi”.

   V-am pregătit un interviu amplu cu Nelu Stratone despre acest nou volum pe Hyperliteratura.ro: Hyperliteratura.ro/interviu-nelu-stratone-rock-in-timpuri-noi/.

   Sperăm să vă placă și să-l dați mai departe și altora care credeți că sunt interesați de această trilogie.

   #rockon!

   Mulțumim,

   Echipa Hyperliteratura 


  Despre proiect

  Continuăm povestea! Volumul al II-lea din Istoria ROCKului românesc.

        


  La sfârșitul lui 2016, am publicat prima parte din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, la Editura Hyperliteratura. Cartea cuprinde povestea fascinantă a fenomenului rock la noi în țară, de la începuturile anilor ’60 și mergând până în momentul revoluției din 1989, traversând toate etapele cenzurii comuniste și mișcările importante ale acelor ani.

  Ne dorim să continuăm acest proiect, care s-a dovedit un succes, atât ca vânzări (fiind deja la a doua ediție), cât și ca reacții ale presei și cititorilor noștri, și împreună - din nou - să dăm viață celui de-al doilea volum al trilogiei, „Rock în timpuri noi”, carte ce tratează rockul „în tranziție”, perioada nebună a anilor ’90. „Din nou”, pentru că și primul volum a putut fi publicat (și ulterior promovat, atât online, dar ajungând cu lansări în peste 10 orașe din țară) tot prin sprijinul publicului, tot printr-o campanie de crowdfunding – detalii AICI .


  ***

  Într-un an de la apariția primului volum, s-au scris și s-au spus multe despre ambițioasa trilogie a lui Nelu Stratone. Dilema Veche a inclus proiectul în lista celor mai importante titluri apărute în 2016, Antena 1 l-a numit „un volum fenomenal”, de asemenea reviste precum VICE, Metalhead, Q Magazine sau radio-uri ca Guerrilla, Rock Fm sau Radio România Cultural nu au ezitat să-l recomande în nenumărate rânduri.

  Părintele „rock” Constantin Necula, dar și jurnalistul Liviu Mihaiu, unii dintre susținătorii înfocați ai Istoriei ROCKului, au afirmat că multe dintre capitolele cărții ar trebui incluse în manualele școlare, iar nenumărați eroi ai cărții au susținut necesitatea publicării unui astfel de proiect, de la Nicu Covaci (Phoenix), la Ilie Stepan (Pro Musica), Mircea Vintilă, Mircea Florian și mulți alții.


    

  Foto: Nicu Covaci (Phoenix) și Dan Iliescu (Timpuri Noi) 

  cu „Rock sub seceră și ciocan”


  ROCK în timpuri noi

  „Rock în timpuri noi” continuă povestea rockului românesc de la momentul revoluției din 1989 până în anul 2000. La fel ca și în primul volum, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock, și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru, nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89.


  De ce este important să contribui?

  Cea mai mare parte din suma obținută din această campanie de crowdfunding va fi folosită pentru costurile de tipărire a cărții „Rock în timpuri noi” într-un prim tiraj de 1000 de exemplare, urmând ca un alt procent consistent să asigure un turneu de promovare al cărții în țară, în care ne dorim să ajungem în peste 15 orașe.

  Alegând să susții acest proiect, implicându-te și precomandând „Rock în timpuri noi”, de Nelu Stratone, vei contribui în primul rând la nașterea acestui volum și vei da șansa unui mare jurnalist cultural să își ducă mai departe proiectul de suflet, de care vom beneficia ulterior cu toții. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.


  Ce înseamnă de fapt să particip la acest crowdfunding?

  1. Prin contribuția ta, vei susține real apariția cărții, ajutându-ne să strângem fondurile necesare publicării și promovării ei. Este mult mai important pentru noi să o precomanzi, decât să o cumperi ulterior de pe magazinul nostru online sau din librării.

  2. Vei fi printre primii cititori care va primi cartea, cu autograf personalizat, cu transportul inclus în suma donației tale, iar numele tău va fi trecut pe pagina susținătorilor cărții.


  Pot dona și primi apoi cartea și în străinătate?

  Da, am creat recompense special pentru cei care nu locuiesc în România, în care asigurăm transportul și dincolo de granițele țării. Alege, deci, una dintre recompensele pentru diaspora, dacă adresa ta de livrare nu va fi pe teritoriul României.


  Și dacă nu am primul volum?

  Nu e nicio problemă, am creat recompense și pentru cei care nu au achiziționat încă primul volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, „Rock sub seceră și ciocan”. Le puteți lua la pachet și le veți primi pe amândouă, de îndată ce va ieși din tipar volumul nou.


  Când voi primi cartea?

  Imediat ce va ieși din tipar, echipa Hyperliteratura vă va contacta pe adresa de e-mail pe care ați făcut donația și vă va cere numele complet (pentru care să fie făcută și dedicația lui Nelu Stratone) și adresa de livrare. Apoi începem livrările.

  Termentul estimat de noi pentru livrarea cărții este la 45 – 60 de zile de la încheierea campaniei sau la 10 – 15 zile de la ieșirea cărții din tipografie.


  Pe cine contactez, dacă am nelămuriri?

  În cazul în care nu vă descurcați cu donația, îi puteți întreba pe cei la Asociația CreștemIdei cum să procedați: salut@crestemidei.ro.

  Pentru orice întrebare legate de campanie, de carte sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura: hyperliteratura@yahoo.com

  Loading
  X